Федерер: Не мога да бъда по-щастлив



18-03-2017 09:58 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира без игра на полуфинал в Индиън Уелс след отказване на Ник Кириос и ще се изправи срещу Джак Сок в опит да достигне до битка за титлата. 35-годишният носител на 18 титли от Големия шлем ще се опита да спечели втори трофей през 2017 година след триумфа в Мелбърн.


След като Кириос съобщи, че няма да може да излезе за своя двубой от четвъртфиналите, достигнат след страхотен успех над Новак Джокович, Федерер е бил помолен от директора на турнира Томи Хаас да излезе на корта, за да поговори с водещия Андрю Красни пред зрителите.


"Казах на Томи, че каквото и да пожелае, с удоволствие ще го направя. Щом ще има хора на корта, аз съм готов да говоря. Ник щеше да бъде тук, ако не беше болен - сигурен съм, че щяхме да играем мач в  момента, ако това беше възможно", каза Федерер в интервю на корта.


"Наистина очаквах с нетърпение този мач, но това е тениса. Жалко е, но наистина съм щастлив от начина, по който се представям в Индиън Уелс. Надявам се на хубав мач утре", добави швейцарецът, който към този момент все още не знаеше кой ще бъде негов съперник на полуфиналите.


Преди началото на надпреварата достигането на Федерер до тази фаза изглеждаше сериозно изпитание - той попадна в "Групата на смъртта", тъй като в една четвъртина бяха събрани Новак Джокович, Рафаел Надал, Хуан Мартин дел Потро, както и играчи като Кириос и Александър Зверев. Федерер обаче записа нов голям успех над Надал, а Джокович беше също за втори път от началото на годината от Кириос.


"Играх невероятно срещу Рафа и няма как да бъда по-щастлив. Шестте месеца извън кортовете през миналата година бяха много трудни. Напрактика изиграх един турнир, в който се чувствах нормално - в Мелбърн. След това, на всички други турнири, бях болен, контузен или не се чувствах добре", припомни Маестрото.


"Да бъде обратно на корта, да се чувствам добре, е страхотно - чувстваш се щастлив и свеж и опитвам да покажа това на хората. Това се отразява и на играта ми, мога да играя освободено, да се възползвам от шансовете си, нямам какво да губя. Може би от дълго, дълго време не съм се чувствал така. Невероятно е, че това се отразява положително и в самите ми резултати. Все още се чувствам, сякаш се завръщам и ще видим какво ще ми донесе остатъка от годината", завърши Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини