Звонарьова за Толстой, първото място в света и Australian Open



22-01-2011 18:31 | Станко Димов

Вера Звонарьова е една от състезателките, които заслужи огромно внимание върху себе си с изявите си на корта. Рускинята завърши сезона с финали на Уимбълдън и US Open, които я изкачиха на рекордното за нея второ място в ранглистата на WTA.


От началото на Australian Open Звонарьова спечели няколко тежки битки и показа, че е готова за нов финал.


"Аз не съм Серина Уилямс, която може да изпълнява сервиси с по 200 мили в час. Не съм Мария Шарапова, която може да запише уинър от всяка точка на корта. Не съм и Рафаел Надал, който е невероятно стабилен психически", коментира Звонарьова в интервю за Агенция "Ройтерс".


"Защо не съм номер 1 в света? Нямам нужната психика", призна рускинята и разкри още любопитни подробности от професионалния си живот.


"Когато гледам топката в по-дълъг период от време и пазя концентрация, очите ми се уморяват и пълнят с вода. В такива моменти просто си закравим главата с хавлия и се опитвам да се отпусна", разкри Звонарьова.


"Понякога, когато загубя голям мач плача. Мисля, че това е напълно нормално и показва, че ми пука", откровена бе световната номер 2.


Като дете в спортно семейство, увлечението на Вера към тениса не е изненада. Рускияната обаче споделя и за живота си извън корта и какъв човек се стреми да бъде.


"Обичам да чета книгите на Толстой. Искам да науча различни неща за живота и определено четенето ми допада. Искам да се развивам, при това не сама като тенисист, а и като човек. За мен това е много важно".


Звонарьова може да оглави ранглистата, но за тази цел сегашната номер 1 Каролина Вожняцки трябва да отпадне преди полуфиналите.


Евентуален съперник на Вера на 1/4-финал обаче може да бъде Ким Клайстерс, която я победи в мача за трофея на US Open.


"Това е част от играта. Ким е страхотна, но няма човек, от който да се страхувам. Би било страхотен мач", каза още Звонарьова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини