Вавринка към Федерер: Ти си задник, но няма проблем (ВИДЕО)



20-03-2017 09:55 | Николай Драганов

Роджър Федерер записа победа №20 над своя сънародник и добър приятел Стан Вавринка на финала на турнира в Индиън Уелс, а след края на двубоя настроението при двамата очаквано беше коренно различно. В началото на своето емоционално изявление Вавринка поздрави Роджър, който в този момент се смееше, което не остана незабелязано.


"Искам да поздравя Роджър. Той се е смее. Той е задник, но няма проблем", каза с усмивка Вавринка. По-младият швейцарец побърза веднага да потвърди поздравленията си за завръщането на Роджър и за спечелената титла, като добави, че по време на финала в Мелбърн му е стискал палци, с което разсея съмненията, че е вложил лоши помисли в тази изпусната реплика.


"Опитах се, когато погледна към мен, да не го посрещам с тъжно лице. Гледах към него с идеята да му кажа "ще се оправиш", затова се смеех, да го разсея. Мисля, че успях", коментира ситуацията Федерер.


Запитан по-късно дали за първи път го наричат задник, Федерер отговори, че го е чувал много, много пъти. "Приемам го като комплимент", продължи да се шегува Роджър. "Не винаги камерите са наоколо, чувам го доста често. На корта - за първи път, но не беше лошо", добави той.

 


Маестрото коментира и емоционалния начин, по който реагира Вавринка на загубата. "Вижте, спортът е емоционален. Когато печелиш или губиш, понякога е по-силно от теб. Аз обичам да виждам това, феновете го обичат, защото е хубаво да виждаш, че на играчите наистина им пука за това, което правят", обясни Федерер, който също през годините е показвал големи емоции по време на интервютата на корта след загубени или спечелени финали.


"Мечтаната серия продължава. Приказката на моето завръщане, която започва в Австралия. Не съм толкова изненадан, колкото бях в Мелбърн, но все пак това е голяма, голяма изненада за мен - да дойда и победя всички тези момчета при това по начина, по който го направих", каза още Маестрото. Той изрази съжалението си, че е не успял да играе в Индиън Уелс през миналата година. "Да бъда тук е страхотно, това е един от любимите ми турнири. За първи път участвах тук преди 17 години, така че да бъда шампион отново е невероятно", коментира Роджър.


"Когато дойдох тук си казах, че ще постарая да играя с правилната енергия", обясни швейцарецът, който допусна странна загуба от намиращия се извън Топ 100 Евгени Донской между Мелбърн и Индиън Уелс. "Не винаги играеш на финал на турнир от Големия шлем. Винаги започваш от нула. Трябва да се събереш и настроиш за мачовете от първите кръгове", добави той.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини