16-годишната Винъс: Няма да играя тенис дълго



16-годишната Винъс: Няма да играя тенис дълго
Свързани играчи
Тагове
21-03-2017 10:20 | Станко Димов

Винъс Уилямс е сред ветераните в елитния тенис. През юни американката ще навърши 37 години, а наскоро обяви, че мечтае за олимпийски медал на двойки от Игрите в Токио през 2020, когато Винъс ще бъде на 40.

Оказа се обаче, че в началото на кариерата си тъмнокожата състезателка изобщо не е подозирала колко дълго ще се задържи на корта. В САЩ се появиха архивни кадри от пресконференция на Винъс Уилямс в Индиън Уелс през далечната 1997-а година, когато тенисистката е едва на 16. Ето какво е мислила за кариерата си тогава:

„Не виждам как ще остана на корта много години, с всичката болка и контузии. Не виждам как всяка година ще правя едно и също нещо. Разбирам, че ще ми бъде трудно да се откажа, особено ако съм топ състезател. Но аз нямам намерение да оставам в тениса толкова много, защото не искам да прекарам младините си с тенис и да не правя нищо друго”.

Макар и на 36, Винъс Уилямс започна сезон 2017 по отличен начин и игра на финал на Откритото първенство на Австралия, където в спора за трофея отстъпи пред сестра си Серина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини