Пиронкова отпадна след аванс от сет и пробив



21-03-2017 21:22 | Станко Димов

Цветана Пиронкова отпадна в първи кръг на силния турнир на твърди кортове в Маями, който е от категорията WTA Premier. Най-добрата българска тенисистка отстъпи с 6:3, 1:6, 1:6 пред Виктория Голубич (Швейцария) в двубой, който продължи близо 2 часа. Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина от сет и пробив във втория – 6:1, 1:0, след което до края на двубоя взе едва един гейм. За Цвети това е четвърта поредна загуба в Тура, където няма победа в основна схема от 1-и януари. Конкретно с Голубич за Цвети това беше второ поражение от два двубоя.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Цветана Пиронкова изигра перфектен първи сет, в който успя да се наложи след един единствен пробив в шестия гейм. През останалото време българката сервираше на високо ниво, като за целия сет загуби едва 3 точки при свой сервис. Така логично, след половин час игра, Цвети поведе с 6:3.
За да бъде картинката за българката още по-прекрасна, Пиронкова поведе с 40:0 в откриващия гейм на втория сет и успя да се възползва от втората точка за пробив за преднина сет и брейк във втория!

Вместо да продължи в същия дух и да довърши започнатото, Цвети допусна срив в играта си и позволи на Голубич да се върне в мача. Швейцарката пък само това чакаше и записа серия от 6 последователни гейма на сметката си. Така след малко повече от час игра, двубоят влезе в решаващ трети сет – 6:3, 1:6.

Финалната част започна с пробив за Голубич, която увеличи серията си общо на 7 последователни гейма. С ри-брейк Пиронкова успя да спре въпросната серия и изравни за 1:1, след което последва гейм, продължил повече от 10 минути и приключил с нов пробив на Голубич. В последствие тя успя да поведе с 4:1 гейма и до края на двубоя не позволи на Пиронкова да мисли за обрат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини