Десетки ранени пред Парламента в Лондон



22-03-2017 17:25 | Tennis24.bg

В британския парламент беше обявена тревога, след като мъж беше застрелян от полицията при опит да влезе в Уестминстърския дворец, съобщи в. "Телеграф". Полицията окачестви акта като "терористичен инцидент".

Свидетели казват, че автомобил се е опитал да проникне през загражденията за автомобили на Уестминстърския мост, помитайки десетки пешеходци, след което шофьорът му е излязъл и се е втурнал срещу охраняващите комплекса от сгради полицаи.

поред очевидци мъжът е бил въоръжен с нож, като преди да бъде прострелян смъртоносно, е ранил един полицай. Инцидентът е станал около 14,45 часа лондонско време (16,45 бъларско, бел. ред.). Той се случи точно година след атентатите в бркселското метро, при които загинаха 32 души, припомня Ройтерс.

Поне три изстрела са били чути, а хората казват, че са видели поне двама души да лежат на земята.

Според други медии колата е блъснала около десетина пешеходци, движещи се по Уестминстърския мост.

В. "Дейли мейл" пише, че колата на нападателя е била високопроходим автомобил (4х4), а самият той приличал на среден на възраст човек от азиатски произход.

Минути след инцидента хеликоптер на "Бърза помощ" се е приземил на площада пред парламента, като от сградата се е чувал звук на сирени. Медиците от вертолета са оказали помощ на ранените на моста.

Подробности четете ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини