Дел Потро си гарантира суперсблъсък с Федерер



26-03-2017 09:35 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро си осигури суперсблъсък с Роджър Федерер в трети кръг на "Мастърс" турнира в Маями. Аржентинецът спечели своя мач от втори кръг срещу Робин Хаасе след 6:2, 6:4 в отделните части.


Аржентинецът изгуби едва 8 точки при свой сервис в първия сет, като същевременно проби продаването на Хаасе на два пъти. Вторият сет стартира равностойно, но Дел Потро успя да спечели последните 12 точки, което му донесе успеха след 1 час и 21 минути. Това бе трета победа от три мача срещу Хаасе за поставеният под №27 в схемата Дел Потро.


"Кулата от Тандил", както е популярен Хуан Мартин заради внушителните си размери, не се е срещал с Федерер от 2013 година, когато на финалите в Лондон допусна поражение. Той има 5 победи и 15 загуби срещу Маестрото, но един от успехите му беше на финала на US Open през 2009 година, носейки му първа и засега единствена титла от Големия шлем. Любопитен е фактът, че последните 7 срещи между двамата са били решени в пълен формат на двубоя. 


Аржентинецът има 6 победи и 3 загуби от началото на 2017 година, като пораженията дойдоха съответно от №2 в ранглистата Новак Джокович (в Акапулко и Индиън Уелс) и №3 Милош Раонич (Делрей Бийч). Федерер се представя феноменално през новия сезон и има 14 победи и само една загуба, които му донесоха титлите в Мелбърн и Индиън Уелс. 

 

Победителят от суперсблъсъка между Дел Потро и Федерер ще се изправи срещу Сам Куери или Роберто Баутиста Агут в следващия кръг. Куери се наложи с 6:2, 6:3 над Томи Робредо, а Баутиста Агут надигра Михаил Кукушкин след 6:3, 7:6(3).

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини