Кербер на осминафинал, Кузнецова също бие



27-03-2017 08:52 | Николай Драганов

Поставената под №1 в схемата Ангелик Кербер се класира за осмифинал в турнира от сериите "Премиер" в Маями след победа с 6:4, 7:5 над американката Селби Роджърс. Победата не дойде лесно, въпреки че завърналата се под №1 в света при жените стигна до чист успех. 


Германката изгуби подаването си в началото на мача и изостана с 0:3, след което обаче записа серия от пет поредни гейма с два пробива, което беше решаващо за първия сет. Втората част започва с по един разменен пробив, а при 2:3 Кербер отново загуби подаването, но веднага след това също проби. Решавият момент настъпи при 5:5, когато германката реализира трети пробив в сета, който в крайна сметка и донесе победата.


В следващия кръг Кербер ще се изправи срещу №87 Риза Озаки, която отстрани Юлия Гьоргес след 7:6(5), 6:3. 
В друг двубой от трети кръг Светлана Кузнецова надигра Тейлър Таунсенд с 6:4, 6:2 и в следващия кръг ще се изправи срещу Винъс Уилямс. Победителката от този двубой пък ще се изправи срещу Кербер или Озаки. 


Третата поставена Симона Халеп също продължава напред след успех над Анет Контавейт и в следващия кръг ще се изправи срещу Саманта Стосър, която отстрани Шуай Пенг. В долната част на схемата втората поставена Каролина Плишкова надигра Путинцева и ще се изправи срещу Барбара Стрицова, а четвъртата поставена Доменика Цибулкова, която се справи с Кирстен Флипкенс, ще срещне Луцие Шафаржова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини