Роджър Федерер продължава без грешка



29-03-2017 09:27 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер продължава да впечатлява в Маями. Маестрото е вече на четвъртфинал, след като се наложи над №14 в схемата Роберто Баутиста Агут със 7:6(5), 7:6(4).

Швейцарецът записа шестия си успех от шест мача срещу 28-годишния испанец. В първата част Баутиста Агут проби за 5:4 след прецизен бекхенд на линията. Но в следващия гейм, когато сервираше за сета, шампионът от София Оупън 2016 трепна и четвъртият в схемата Федерер направи рибрейк на нула като при последната точки ибериецът направи двойна грешка. В тайбрека бащата на четири деца контролираше събитията.

Във втория сет Роджър започна с пробив, но Роберто тутакси го върна на 15. Нещата опряха до нов дълъг 13-и гейм. В него 35-годишният швейцарец поведе с 6:2 точки и реализира третия си мачбол.

"Чувствах се добре. Беше различен мач, не беше от тези, в които сервисите решават всичко. Затова трябваше да бъда позитивен и да избера правилната тактика", заяви Федерер.

Следващият му опонент е Томаш Бердих. Чехът, който е поставен под №10, победи френския левичар Адриан Манарино с 6:3, 7:5.

Двукратният шампион в Маями води със 17-6 срещу Бердих. За последно Роджър спечели срещу него с 3-0 сета на Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини