Спорт до мръкване29-03-2017 12:19 | Tennis24.bg

Слухове и легенди гласят, че вечер не се тренира. Активирали се ендорфини, покачвал се адреналина, повишавала се телесната температура, получавало се сърцебиене, а преди сън не било препоръчително. Общо взето - всячески се опитват да ви спрат да излезете да потичате в 8 вечерта.
 
Ние пък ви пускаме - спортувайте на воля! За да видите, че не ви мислим злото, веднага ви казваме, че няма нищо страшно, даже се заемаме до оборим доказателствата против вечерните тренировки.

Телесната температура се повишава, така е. И какво от това? Нивото, с което ще се повиши тя е напълно здравословна и равна на тази, с която ще се затопли тялото ви и при дневна тренировка. Ако балансирате почивката си и внимавате да не се дехидратирате, няма нищо обезпокоително.
 
Твърди се, че за да се върне към нормалната си температура, тялото се нуждае от 4-5 часа. Въпреки това до час след треноривка температурата ви ще бъде нормална за здрав и спокоен сън.

Не са малко поддръжниците на информацията, че повишеното количество ендорфини в организма пречи на пълноценния сън. Въпреки това всеизвестно е твърдението, че ендорфините, отделяни след секс помагат за спокойно и безпроблемно заспиване. Изберете сами зад кое твърдение ще застанете.

Повишеното ниво на адреналин и учестения сърдечен ритъм са логичен резултат от тренировка. Много хора казват, че това може да попречи на здравия ви сън. Ние отново не сме съгласни. След като сърдечният ритъм се нормализира (обикновено до 15 минути), адреналина спада и няма какво да попречи на блаженото ви похъркване (ако случайно се намери дразнител, той няма да е следствие от вечерната ви тренировка).
 
Източник: sportuvai.bg

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Jiangxi Women′s Tennis Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Нанчанг, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $226,750

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Open Gstaad
Категория: Друг
Място на провеждане: Гщаад, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €540,310

Official Website | Livescore
Турнир: Atlanta Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Атланта, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $720,410

Official Website | Livescore
Турнир: German Tennis Championships
Категория: Друг
Място на провеждане: Хамбург, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €1,629,375

Official Website | Livescore
Турнир: Swedish Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: ATP €540,310; WTA $226,750

Official Website | Livescore
Други новини