Конта и Вожняцки ще спорят за трофея в Маями



31-03-2017 07:37 | Станко Димов

Йохана Конта и Каролина Вожняцки ще играят на финала на силния турнир на твърди кортове в Маями. Двубоят стана факт, след като първата ракета на Великобритания отстрани бившата шампионка във Флорида Винъс Уилямс – 6:4, 7:5.

Благодарение на успеха за втори път в кариерата си Конта ще играе на финал в турнир от категория WTA Премиер задължителен, а освен това ще се завърне в Топ 10 на ранглистата при нейното обновяване в понеделник.

„Мисля, че се получи един от онези двубои, които можеха да се развият и в друга посока. Щастлива съм, че успях да се възползвам по-добре от шансовете, които се откриха пред мен. Всеки път, когато се изправя срещу Винъс, очаквам да има голяма битка”, коментира Конта след двубоя.

„От началото на годината тя играе на високо ниво. Изглежда отлично на корта и нямах съмнения, че ще се бори до самия край на мача”.

Относно съперничката си на финала, Конта каза следното: „Очаквам да ударим много топки на финала. Тя (Вожняцки) е сред най-добрите атлети в играта. Участвала е в маратон. Сигурна съм, че ще ми се наложи да тичам много по корта и да връщам много топки. Надявам се, че ще направим страхотен финал”.  

Вожняцки си заслужи място в спора за трофея, след като надви с 5:7, 6:1, 6:1 Каролина Плишкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини