Рафа на крачка от първи трофей в Маями



31-03-2017 21:42 | Николай Драганов

Носителят на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира на финал в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Маями след успех с 6:1, 7:5 над Фабио Фонини (Италия).

 

Трофеят от Маями е едно от много малкото отличия, които испанецът не е печелил досега в забележителната си кариера. Рафа има четири изгубени финала в Кий Бискейн - през 2005-та (Федерер), 2008-ма (Давиденко), 2011-та (Джокович) и 2014-та година (Джокович). 

 

Негов съперник на финала ще бъде победителя от двубоя между Роджър Федерер и Ник Кириос, които играят по-късно тази нощ. Ако Федерер продължи страхотното си представяне през тази година и вземе реванш от Кириос за загубата в единствения двубой помежду им, това ще означава мач №37 от класиката между Надал и Федерер. Само през 2017 година двамата се срещнаха два пъти - на финала на Australian Open и на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, като и в двата случая победител се оказа швейцареца.

 

Рафа все пак води с 23:13 победи срещу Маестрото, а любопитна подробност е, че испанецът няма положителен  баланс срещу другия си възможен съперник. Надал и Кириос са се срещали два пъти - австралиецът спечели първия мач помежду им на Уимбълдън през 2014 година, поднасяйки голямата изненада на турнира. Матадора от Майорка взе реванш на "Мастърс"-а в Рим през миналата година.

 

Днешният двубой започна ударно за Надал, който загуби само четири точки на свой сервис в първия сет. Същевременно успя да пробие на нула съперника си още в четвъртия гейм, а в шестия записа и втори пробив, което му донесе сет преднина само след 26 минути игра.


Фонини изравни играта във втората част, но така и не успя да стигне до точка за пробив. Нещо повече - в първите си три сервис гейма испанецът загуби само една точка. Същевременно Фонини трябваше да спасява пет точки за пробив. При 5:5 Рафа стигна до шеста точка за пробив и този път успя да я реализира, а минута по-късно с поредния си гейм на 0 се класира на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини