Шампионката Конта: Винаги съм знаела, че мога да стана №1



02-04-2017 09:42 | Любомир Тодоров

Шампионката от турнира в Маями (категория "Премиер задължителен") Йохана Конта говори пред официалния сайт на Женската тенис асоциация минути след победата над Каролине Вожняцки.

"Смятам, че във всеки двубой трябва да демонстрирам характерната ми игра от самото начало. Особено важно е това срещу опонентка като Каро, която е физически силна и отлично подготвена. Днес планът успя и много се радвам!

Винаги съм вярвала, че мога да спечеля титла от такъв голям турнир и че мога да стана номер едно в света. Убедена съм, че всяка тенисистка има такива желания. Ако не мислите така, удоволствието от победата няма да е толкова голямо, а загубите няма да те мотивират.

Искам да продължа да се усъвършенствам, за да реализирам пълния си потенциал. Трудно е да се каже докъде ще стигна, но се надявам след края на кариерата ми да мога да заявя, че съм направила всичко, което е било по силите ми", заяви Конта.

Британката трябва да играе следващата седмица на турнира на зелен клей в Чарлстън, където е втора в схемата и ще почива в първия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини