Федерер срещу Надал – началото (видео)



02-04-2017 11:42 | Станко Димов

Съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал вероятно е най-великото в историята на тениса.

Швейцарецът и испанецът, носители на общо 32 титли от Големия шлем, ще се срещнат в неделя вечер за 37-и път, а залогът ще бъде титлата от „Мастърс 1000” турнира в Маями.

Именно в Южна Флорида бе дадено началото на тяхното съперничество. През вече далечната 2004-а година двамата се срещат в III кръг, а тийнейджъра тогава Надал изненадващо побеждава с 6:3, 6:3.

„Никога няма да забравя този мач. Федерер беше №1 или №2 в света, вече беше супер популярен. Никой не очакваше аз да спечеля тогава, но го направих. Беше невероятно”, спомня си Надал.

Година по-късно двамата се срещат за втори път, отново в Маями, но този път на финал. Федерер изостава с 0:2 сета, но прави впечатляващ обрат – 2:6, 6:7 (4), 7:6 (5), 6:3, 6:1.

„Финалът ни през 2005-а беше епичен. Ако трябва да съм честен, този двубой се оказа повратна точка в моята кариера. Не знам колко време играхме тогава, може би 4 часа, удряхме форхенд след форхенд върху линиите. Помня, че тогава научих как трябва да се боря в такива мачове и доказах на себе си и моят отбор, че мога да го направя”, споделя Федерер.

Вижте видео от първите срещи между Надал и Федерер в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини