Маестро, музика!



Маестро, музика!
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-04-2017 21:43 | Николай Драганов

Носителят на 18 титли от Големия шлем Роджър Федерер регистрира трета поредна победа през 2017 година над най-големия си съперник Рафаел Надал. Маестрото се наложи с 6:3, 6:4 над испанеца в двубой №37 помежду им, а победата в този случай бе с цената на титлата от "Мастърс" турнира в Маями.

Това е успех №14 за Роджър в съперничеството му с Рафа и четвърто подред в сблъсъците помежду им. В три от тези четири мача двамата се срещнаха на финали - през миналата година в Базел и на тазгодишния Australian Open, както и днес в Маями. Общо за сезона Федерер има 19 победи от 20 изиграни срещи.

Днешната победа на Федерер идва 12 години, след като двамата се срещнаха отново на финал в Маями, а Федерер отново се оказа краен победител. От тогава Рафа изигра още три финала, но така и не успява да спечели този трофей, който е един от малкото липсващи в иначе блестящата му витрина. На сметката си Матадора вече има пет загубени финала - два от Федерер, два от Джокович и един от Николай Давиденко.

Отличието за Федерер е трето за него в Маями след споменатия успех през 2005-та година, потвърдено година по-късно. Роджър вече има 26 "Мастърс" титли, като само преди няколко седмица грабна трофея и в Индиън Уелс, а по-рано през годината триумфира и на Australian Open. Общо на сметката си швейцарецът вече има 91 титли. Това е и първият случай от 2006 година насам, когато Роджър печели последователно в един сезон титлите в Индиън Уелс и Маями.

По един пробив в двата сета се оказа достатъчен на Федерер да стигне до днешния успех. Мачът започна равностойно, като още в първия гейм швейцарецът спаси две точки за пробив. В четвърти пък същото трябваше да стори Надал, а в следващите три гейма сервиращите също трябваше да спасяват по един брейкбол. Ключовият момент настъпи в осмия гейм, когато Надал изостана с 30:40, но спаси първата и още една точка за пробив. В третия случай обаче Федерер бе точен, а минута по-късно със солиден гейм затвори частта в своя полза.

По сходен начин се разви и втория сет с изключение на по-малкото възможности за пробив. Първите две точки за пробив бяха в подаването на Надал в седмия сет, но испанецът се справи за 4:3 в своя полза. Федерер обаче бързо изравни, а в деветия гейм отново стигна до 30:40 в подаването на своя съперник и този път бе точен. Сервирайки за мача и титлата, Маестрото не трепна и след малко повече от 90 минути игра стигна до крайния успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини