Вика: Федерер е легенда; Фонини: Добре, че отпаднах на полуфиналите



03-04-2017 12:34 | Станко Димов

Роджър Федерер за трети път в кариерата си спечели т.нар. „слънчев дубъл”, триумфирайки последователно на „Мастърс 1000” турнирите в Индиън Уелс и Маями. Като прибавим и титлата от Открития шампионат на Австралия, Федерер не може и да мечтае за по-добър старт на сезон 2017.

На финала в Маями в неделя Маестрото надви в два сета Рафаел Надал, побеждавайки го за трети път през сезона и общо четвърти последователен. Успехът на 35-годишния Федерер предизвика възхищението на голяма част от елита в тениса. Освен традиционните поздравления, в социалните мрежи се появиха и доста шеговите коментари, базирани на феноменалната форма на Федерер.

„Уникален, невероятен...абсолютен Крал...момчета, радвам се, че отпаднах на полуфиналите”, написа в „Туитър” Фабио Фонини, който на полуфиналите отстъпи пред Рафа Надал.

„Не знам какво е правил Роджър по време на почивката си, но бекхендът му е изключително оръжие в момента. Слънчев дубъл! Браво! Легенда!”, написа бившата №1 в света при дамите Виктория Азаренка, която в момента се наслаждава на майчинството си.

„Роджър направи корекции в играта си в последните 3 години и те се отплащат в момента. Най-големите шампиони не спират да работят, за да подобрят играта си”, възхити се треньорът Патрик Муратоглу.

Красноречив беше и коментарът на многократния световен шампион по мотоциклетизъм в Кралския клас Валентино Роси: „Просто най-добрият. Роджър Федерер”, написа италианецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини