Отборът на България водач на група в Созопол



03-04-2017 16:58 | Любомир Тодоров

Жребият за двубоите от трета група на зона "Европа" на Купа "Дейвис" ще се проведе утре, 4 април, от 12.00 часа във ваканционното селище Санта Марина в Созопол. Мачовете ще се проведат от 5 до 8 април.


Водачи на четирите групи са съставите на България, Ирландия, Молдова и Люксембург. Победителите в групите щеиграят на полуфинал по схемата победител от гр. А срещу победител от група C и победител от група B срещу победител от група D.


Спечелилите в тези полуфинали ще спечелят промоция за група II на зона "Европа/Африка" през 2018 г. Освен България в турнира ще участват тимовете на Албания, Андора, Армения, Македония, Гърция, Исландия, Ирландия, Косово, Лихтенщаин, Люксембург, Малта, Молдова, Черна гора и Сан Марино.


Българите са в състав Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов. Капитан на България е Тодор Енев. Домакин на надпреварата ще бъде тенис комплексът във ваканционно селище "Св. Марина", който разполага с осем корта с твърда настилка.


Нашият отбор е единственият с четирима тенисисти с места в световната ранглиста. Александър Лазов, който е №353 в класацията от днес, е третият по ранкинг играч в турнира след ирландците Джеймс Макги (№206) и Сам Бари (№299).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини