Супер четвъртфинал: Квитова срещу Звонарьова



24-01-2011 05:49 | Николай Драгиев

Една от състезателките, които не привличат огромно внимание към себе си, но е сред от най-добрите в света, безспорно е Петра Квитова. Чехкинята доказа това за пореден път, като достигна четвъртфинал на Australian Open 2011. Тя обърна опитната Флавия Пенета след 3:6, 6:3, 6:3.

Квитова отново заложи на бруталния си стил, опитвайки да завършва всяко разиграване. Това доведе до 46 уинъра и 43 непредизвикани грешки в нейната сметка.

Опитната Пенета успя да направи минимално количество непредизвикани грешки и взе първия сет с 6:3. След това обаче тя не издържа под напора на мощните удари на Квитова и отстъпи с 1:2 сета.

Чехкинята вече има девет победи през 2011 година, след като тя спечели и титлата в Бризбейн в началото на януари. Играещата с лява ръка Квитова е и полуфиналистка от миналогодишния Уимбълдън. В момента тя заема 28-о място в световната ранглиста.

В тази част на схемата за четвъртфинал се класира и Вера Звонарьова. Световната номер 2 постигна нова впечатляваща победа с 6:4, 6:1 над Ивета Бенешова.

Мощният форхен да Вера бе в основата на успеха й. Тя изоставаше с 2:4 в първия сет но след това загуби до края на мача само един гейм.

Така в четвъртфиналите ни очаква наистина впечатляващ сблъсък. Квитова и Звонарьова са играли два пъти досега. Те се разменят по един успех. През 2010 година обаче 183-сантиметровата Квитова печели с 6:4, 6:0 в Рим.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини