Санта Марина посреща 4 ITF турнира през сезона



04-04-2017 16:06 | Tennis24.bg

Тенис център “Санта Марина” ще зарадва българската публика с много тенис от високо ниво от програмата на Международната тенис федерация (ITF) през настоящия открит сезон на осемте Greenset твърди корта в комплекса.

Само след месец, от 6 до14 Май 2017 зрителите ще могат да гледат мачовете на мъжете от надпреварата за ITF Santa Marina Cup с награден фонд $15 000.

От 8 до 10 септември ще видим най-добрите на Стария континент по време на Европейското първенство по плажен тенис, а в края на месеца един след друг ще се състоят и турнирите от сериите на ITF съответно за юноши и девойки до 18 години – Santa Marina Junior Cup (23-30 Септември) и ITF Sozopol – Santa Marina Open (30 Септември – 8 Октомври) за жени, също с награден фонд $15 000.

Освен високия клас тенис, който радва българската публика, ITF сериите в Созопол предлагат и отлична възможност за изява на българските професионални състезатели, много от които са участвали и достигали финална фаза в предишните им издания.

Организаторите от “Санта Марина” тази година са помислили не само за зрителите, но и за любителския тенис. Предстоят атрактивни турнири с много награди осигурени от FPI Hotels & Resorts. Вече са отворени записванията за един от най-големите турнири в България за мъже лобители FPI Green Cup, който ще се проведе от 21 до 23 Април 2017. Победителите от двата потока на индивидуалната надпревара (18-45 и 45+) ще си тръгнат с осигурени билети и пътуване до Уимбълдън 2017.

Особено внимание е отделено и на развитието на детския тенис. За най-малките до 10 годишна възраст, в края на месец май за втора поредна година ще се проведе FPI Bowl. Малките шампиони ще получат осигурено пътуване за участие в Dutch Bowl International в Холандия, който е част от веригата Ten-Pro Global Junior Tour и представлява едно от най-значимите състезания за деца до 11 години от цял свят.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини