Кметът на Созопол: Очакваме Григор Димитров в Санта Марина



04-04-2017 17:37

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина

Надяваме се един ден в „Санта Марина” да видим тенис на най-високо ниво, с участието на звезди като Григор Димитров. Това каза кметът на Созопол Панайот Рейзи, който посети в.с. „Санта Марина” в Созопол.

Припомняне, че именно „Санта Марина” е домакин на двубоите от III група за Купа „Дейвис”, които ще се проведат в периода 5-8 април. България попадна в група със селекциите на Гърция и Армения, като първият двубой на „лъвовете” е в сряда от 11:00 часа срещу Армения.

„Мислим как да удължим летния сезон и то чрез нещо много атрактивно като спорта. Изграждането на тенис кортовете са на общинска собственост, с инвестиция на „Санта Марина”. Това е една съвместна дейност, която показва, че когато има виждане от страна на Общината и от страна на инвеститора нещата се случват.

Тенис академията и тенис кортовете, които са изградени тук, са инвестиция, която във времето ще допринесе за развитието и удължаването на летния сезон. Точно затова днес, заедно с федерацията по тенис, заедно с „Феир Плей” и Общината откриваме поредния турнир, който вдига нивото на състезанията, които са се провеждали тук.

Миналата година, в края на летния сезон, за първи път беше направен първия летен турнир на пясък, който се проведе в „Златна рибка”. Това също беше много атрактивно състезание, в което участваха състезатели от 20 държави. За пореден път показахме нашите виждания за развитието на туризма чрез спорт.

Сигурен съм, че занапред ще продължим да развиваме този вид спорт тук. Моята подкрепа, като кмет и представител на Общината, винаги са я имали и ще я имат. Надявам се спортистите, които са дошли тук, да са останали доволни и след това да се върнат като туристи. Надявам се докараме и много, много по-известни тенисисти, като Григор Димитров, с когото се гордее цяла България, а защо не и някой от челната десетка на света. Разбира се, че за да се случи това трябват много пари, но в крайна сметка това са първите стъпки и аз съм сигурен, че не е далеч моментът, в който това ще се случи”, каза още Рейзи.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ЗА КУПА ДЕЙВИС ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини