Петкович сравни Рафтър с Хемингуей



08-04-2017 14:36 | Любомир Тодоров

Германската тенисистка Андреа Петкович направи интересно сравнение между своя спорт и литературните класици пред големия швейцарски писател Жоел Дикер.


В момента победителката от Турнира на шампионките в София през 2014 година следва магистратура по литература. "За някои хора бягството от действителността е дрогата, за други - алкохола. За мен път е литературата", признава Петкович пред Tennis Channel.


За Ърнест Хемитгуей родената в Тузла Андреа казва: Той обича бързите точки - харесва му да излиза на мрежата. Допада му "чип енд чардж". Той е висок и красив - точно като Пат Рафтър".


За друг американски нобелист - Сол Белоу, тя смята, че прилича на нейния сънародник Александер Зверев. "Той е впечатляващ, удря здраво, обича сентенциите и носи в себе си филосовска проницателност", твърди Петкович.


Германският философ и писател Фридрих Ницше пък бил досущ като Иван Лендъл, защото и двамата обичали да изпипват нещата до съвършенство и да страдат.


Великият Лев Толстой приличал на Каролине Вожняцки. "Процентен играч. Винаги използва точния удар. Предпочита играта от крайната линия, нещо като Каро, и е добър на всички настилки", завършва Андреа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини