Кузманов показа лъвско сърце и поведе България (снимки)



08-04-2017 15:39

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина


България е на победа от завръщане във втора група на Купа „Дейвис”. Решителният плейофен дуел с Ирландия започна с драматична победа на Димитър Кузманов, който се наложи с 4:6, 6:3, 7:6 (6) над Сам Бари след 3 часа игра в „Санта Марина”. Мико за пореден път демонстрира изключителен характер и успя да обърне мача, след като изоставаше с 2:4 гейма във финалния трети сет. В решаващия тайбрек пък българинът пропусна два последователни мачбола, но успя да затвори срещата при третия опит след късметлийска намеса на мрежата, която направи топката на българина невъзможна за отразяване.

Във втория мач на единично ще се изправят първите ракети на България и Ирландия – Александър Лазов и Джеймс Макгий, като успех за левичаря от Пазарджик ще осигури на „трикольорите” завръщане във втора група на неофициалното световно отборно първенство по тенис.

„Отново си направих сам мача труден. Имах два мачбола, не успях да ги реализирам. След това късметът беше на моя страна при последната точка. Щастлив съм от победата, това е един от тези двубои, които никога няма да забравя”, коментира след срещата Кузманов.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА КУЗМАНОВ

Първият сет продължи 50 минути и беше решен от един пробив, дело на Сам Бари. Втората ракета на Ирландия направи брейк в 7-ия гейм, след което до края на сета не позволи на Мико да стигне дори до точка за връщане на пробива.

Във втората част Мико успя за първи път да се справи с началния удар на Бари и поведе с 3:1. Последваха още два последователни брейка, а серията пробиви приключи със сервис-гейм за Кузманов – 5:2. В последствие втората ни ракета изравни резултата – 4:6, 6:3.

Във финалния трети сет Бари първи нанесе удар и проби за 4:2, но Кузманов не се предаде и успя веднага да върне брейка, след което изравни за 4:4. В последствие се стигна до тайбрек, където драмата беше пълна.

При 2:2 точки срещата беше прекъсната за десетина минутки заради дъжд, а когато играта се поднови, Мико дръпна с 6:4 точки и получи два последователни мачбола. Още при първия българинът можеше да сложи точка на спора, но от отлична позиция навътре в корта извади топката в аут.

Бари успя да изравни за 6:6, но с нов минипробив Мико поведе със 7:6 и получи трети мачбол, който реализира след щастлива намеса на мрежата, направила топката невъзможна за връщане.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини