Долгополов се прицели в Топ 10



24-01-2011 17:52 | Станко Димов

Украинецът Александър Долгополов е героят на деня. Снажният тенисист сътвори поредна сензация, нанасяйки първа загуба за годината на световния номер 4 Робин Сьодерлинг. Долгополов се наложи с 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2 и намери място сред най-добрите 8 в Мелбърн.


"Започнах днешния мач лошо, даже ужасно бих казал. В първия сет нищо не се получаваше. Опитах се да запазя нервите си и да опитам наново след почивката, надявах се тялото ми да издържи, ако се наложи да изиграя още един дълъг мач", коментира украинецът.


"Успях да се върна в играта и ударите ми започнаха да намират целта. Знаех, че сега е моят момент и се възползвах от това. Разбира се - това е най-голямата победа в кариерата ми до момента", каза с усмивка снажният тенисист.


"Сьодерлинг игра добре. Той има страхотен сервис, но аз бях подготвен за него и знаех как да върна топката в полето му. Моята цел е да бъда в Топ 20, защо не и в Топ 10. Знам, че за тази цел трябва да продължа са правя подобни победи".


Сега пред Долгополов предстои ново изпитание - мач срещу Анди Мъри. "Той е много силен, разчита играта добре и е много трудно да му се противодейства. Очаквам да направим един силов мач. Той е доста труден съперник - гледах първия сет в мача му с Мелцер, където Мъри почти не грешеше, без значение от коя позиция от корта нанася удар.

 

Все пак обаче в нашия мач ще бъде друг ден, всичко може да се промени. Вече постигнах доста в Австралия и ще се радвам, ако продължа в същия дух", сподели още украинецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини