Семейна трагедия вдъхновила Ли На



Семейна трагедия вдъхновила Ли На
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-01-2011 22:44 | Николай Драгиев

Една от най-сериозните фаворитки за титлата от Australian Open 2011, не е някоя от първите десет състезателки в ранглистата, нито е от имената, които обикновено биват тиражирани. Това е китайката Ли На, която показва страхотна форма от началото на годината, а през 2010 достигна полуфинал в Мелбърн.

Оказва се, че семейна трагедия е вдъхновила близо 29-годишната състезателка да посвети всичките си усилия на тениса. Нейният баща е починал, когато тя е била в юношеските си години. Според нея голяма част от днешните състезателки не развиват потенциала си, защото са разглезени от лоши съветници и треньори.

"Баща ми почина, когато бях на 14. Някои от днешните тенисистки не оценяват това, което имат. А те получават много. На тях дори не се налага да се трудят особено усърдно и пак получават каквото си поискат извън корта.

"Когато баща ми почина, моята майка започна да се грижи за всичко. Затова аз никога не можех да й кажа какво искам, защото беше много тежко за нея да се справя. Ето защо вярвам, че човек трябва да работим много здраво, ако желае резултати," споделя Ли На.

Ли е благодарна и на своя съпруг Чжан Шан, който и е помогнал да се съсредоточи върху изявите си на корта. "Той винаги ме кара да съм спокойна и да мисля върху нещата, които да свърша. Той усеща какво чувствам аз на корта," допълва тя.

Китайката споделя, че нейната майка почти никога не наблюдава нейни мачове, тъй като е много нервна докато я гледа в игра. "Поисках да дойде да ме гледа, но тя отказа. В Пекин за Олимпиадата през 2008 тя бе с мен, но не влезе на корта, тъй като много се притесняваше. Тя не е спортен човек и тези неща й се отразяват," коментира още Ли.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини