Федерер победи Мъри благотворително в Цюрих (видео)



11-04-2017 07:38 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер спечели срещу световния номер едно Анди Мъри в "Мач за Африка 3".


Благотворителната среща беше в зала "Хален щадион" в Цюрих и Маестрото се наложи с 6:3, 7:6(5). Това беше първа изява за Мъри от месец, защото лекуваше травма в лакътя.


Роджър и Анди показаха ефектни изпълнения, както се очаква в такъв тип мач. Събраните средства отиват за фондацията на Федерер, която осигурява образование на деца в Африка.


Преди мача двете звезди бяха попитани кой с какво превъзхожда другия. Шотландецът каза, че във всичко, а швейцарецът заяви: "английския и това, че е Сър".


Спечелилият титлите в Мелбърн, Индиън Уелс и Маями Роджър говори и за целите си през сезона, както и за първи път разказа за спортните увлечения на дъщерите си Майла и Шарлен.


"Най-важното нещо е да бъда здрав и да изпитвам удоволствие от играта. Резултатите са супермега бонус. Щастлив съм, че получих втори шанс след тежкия сезон миналата година. Следващата ми цел са Уимбълдън и US Open. Ще бъде трудно да спечеля "Ролан Гарос", но там ще играя без напрежение и ще видим какво ще се случи. Дъщерите ми не са толкова запалени по спорта, колкото бях аз като малък. Но аз все още се надявам, че те ще станат скиорки", заяви с широка усмивка Федерер.


От своя страна Мъри беше оптимист, че ще е напълно готов за началото на сезона на клей в Монте Карло.


"Турнирът започва след седмица, така че се надявам да напредна толкова във възстановяването, че да съм готов да играя в Монте Карло", каза Анди пред камерата на Евроспорт.

 

Най-доброто от "Мач за Африка 3"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини