Кириос пропуска Монте Карло



11-04-2017 08:33 | Николай Драганов

Първата ракета на Австралия Ник Кириос ще пропусне турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. 21-годишният тенисист се представя отлично от началото на сезона, а през уикенда помогна на Австралия да победи САЩ и да се класира за полуфинал на Купа "Дейвис".


Подобно на Роджър Федерер и Гаел Монфис, Кириос е взел решение да не участва на започващия в неделя първи "Мастърс" турнир на червени кортове през сезона. Като причина австралиецът е посочил натрупаната умора в мачовете за Австралия и двата "Мастърс" турнира в САЩ преди това.


До този момент намиращият се под №15 в ранглистата Кириос никога не е участвал в Монте Карло. Подобно на предишните два сезона, той ще открие сезона на клей в Ещорил в началото на май.

 

"Имах физически проблеми още преди мачовете за Австралия, но медицинският екип в Бризбейн успя да ме запази в добра форма, за да достигнем до полуфиналите", каза Кириос, който успя да победи Джак Сок и Джон Иснър, за да донесе успеха на страната си.


"Имам известни грижи с моето тяло през последните месеци. Физиотерапевтът е с мен всеки ден. Имам нужда от почивка, дори емоционално, защото тази седмица беше много изтощителна. Очаквам с нетърпение сезона на клей, имах добри резултати през миналата година", добави Ник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини