Без тенисистка от Топ 20 на полуфиналите на Фед къп



13-04-2017 09:11 | Любомир Тодоров

Бяха обявени номинациите за полуфиналите в отборния турнир за жени "Фед къп" и плейофите за влизане или оставане в Световна група едно и световна група две, които ще се състоят на 22 и 23 април.


Прави впечатление, че в съставите на полуфиналистите няма нито една тенисистка от Топ 20 на ранглистата.


Шампионките от Чехия гостуват на Съединените щати в Садълбруук Ризорт, щата Флорида, на клей. Те ще са без третата в класацията Каролина Плишкова и без №18 Барбора Стрицова. В тяхно отсътствие капитанът Петър Пала ще разчита на Катерина Синякова, близначката на Каролина Кристина Плишкова, Дениса Алертова и Маркета Вондроушова.


Американките пък са без сестрите Серина и Винъс Уилямс, съответно втора и 12-а в света. Капитанката Кейти Риналди е заложила на №24 Коко Вандевеге, Лорън Дейвис, Шелби Роджърс и Бетани Матек-Сандс.


В другия полуфинал в Минск се срещат Беларус и Швейцария. Домакините са в състав: Аляксандра Саснович, Арина Сабаленка, Олга Говорцова и Вера Лапко.

 

Гостенките са предвождани от 22-ата в класацията Тимеа Бачински. Освен нея капитанът Хайнц Гюнтхард е повикал Виктория Голубич, Белинда Бенчич и Мартина Хингис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини