Хаас не се даде без битка, но все пак загуби от Сок



14-04-2017 08:40 | Николай Драганов

39-годишният Томи Хаас даде всичко от себе си в рамките на близо два часа, но в крайна сметка допусна поражение с 4:6, 6:3, 3:6 от Джак Сок във втори кръг на турнира от сериите ATP 250 в Хюстън. Намиращият се под №826 в ранглистата германец записа първата си победа през 2017 година в първи кръг на турнира, надигравайки 20-години по-младия Рейли Опелка.


Намиращият се в много добра форма Сок обаче се оказа непреодолимо препятствие за бившия №2 в света Хаас, който е шампион в Хюстън през далечната 2004 година. 24-годишният американец, който е поставен под №1 в схемата, спаси 4 от 5-те точки за пробив, като и четирите отразени шанса бяха в третия сет. Това бе трети мач помежду им, а Джак Сок поведе с 2:1 победи.


"Знаех, че ще бъде вълнуващо. Кой знае още колко точно сили са му останали? Той даде всичко от себе си. Трябваше да покажа много добър тенис, за да продължа напред", коментира Сок след успеха си. На четвъртфиналите той ще се изправи срещу Фелисиано Лопес, който надигра младият Хьон Чунг от Южна Корея след 4:6, 6:2, 6:1. Джак Сок търси втората си титла от Хюстън след успеха през 2015 година, когато вдигна първи ATP трофей именно тук.


Роденият в Небраска Сок оформи перфектен ден за американците на турнира в Хюстън, които записаха 5 победи и 0 загуби. Вторият поставен Джон Иснър отстрани Леонардо Майер след 6:7(5), 7:6(3), 6:3 в един от най-дългите мачове на турнира - 2 часа и 16 минути. Третият поставен Сам Куери се справи далеч по-бързо, за 72 минути, с Орасио Себайос - 6:4, 6:4, а Стив Джонсън отстрани Дъстин Браун от Германия след 7:6(12), 6:4. В следващия кръг Джонсън ще се изправи срещу Фернандо Вердаско, когото не е побеждавал до този момент, а на пътя на Сам Куери застава Томаш Белучи.


Напред в турнира продължава и най-младия американец - 20-годишният Ернесто Ескобедо, който получи уайлдкард. Той се класира за първи четвъртфинал в ATP след като спечели 89% от точките на първи сервис и отстрани бразилеца Тиаго Монтейро. В Хюстън младият американец записа първа победа на клей в ATP. "Първи четвъртфинал и той идва на клей. Никога не съм си представял, че това е възможно. Чувствам се отлично, настилката е страхотна", коментира Ескобедо, който в следващия кръг ще срещне сънародника си Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини