20-годишен американец шокира Иснър в Хюстън



15-04-2017 08:51 | Николай Драганов

Само преди седмица 20-годишният американец Ернесто Ескобедо поднесе една от големите изненади на турнира от сериите ATP 250 в Хюстън, побеждавайки своя именит сънародник Джон Иснър в епичен двубой след 7:6(6), 6:7(6), 7:6(5).


До появата си в Хюстън с уайлдкард намиращият се под №91 в ранглистата Ескобедо никога не беше печелил мач в професионалния тур на червени кортове, но на турнира от сериите ATP 250 това не само се промени, но младокът дори е на две победи от титлата.


"Нямам думи, не мога да повярвам. Беше много дълъг мач, три тайбрека. Просто се вкопчих в него. Казах си, че ще успея, само трябва да продължа да натискам, да остана психически здрав", коментира Ескобедо след победата.


Младият американец реши мача с ас на своя седми мачбол, а въпреки рекордните за турнира 35 аса Иснър напусна разочарован след малко повече от три часа на корта. Любопитна подробност е, че Ескобедо очевидно очевидно се наслаждава да играе решителни геймове, тъй като е спечелил 5 от 5 двубоя, решени с тайбрек в последния сет. 


В опит да достигне първи финал в ATP Ескобедо ще се изправи срещу бразилеца Томаш Белучи вече отстрани друг американец - Сам Куери, след 6:4, 3:6, 6:3 в отделните части. За опитния Белучи това е първи полуфинал в Хюстън и втори за сезона.


Поставеният под №1 в схемата Джак Сок пък стана първия играч с 20 победи в ATP през 2017 година след труден успех над Фелисиано Лопес с 7:6(6), 1:6, 6:4. Сок е шампион в Хюстън през 2015 година и достига поне до полуфинал за трети пореден сезон.


Следващият му съперник ще бъде сънародника му Стив Джонсън, като това ще бъде шести сблъсък помежду им и трети само през този сезон. Сок води с 4:1 победи, като печели и двата им сблъсъка през 2017 година. По пътя към полуфиналите Джонсън победи петия поставен Фернандо Вердаско за първи път в своята кариера. Испанецът беше спечелил всичките четири досегашни мача помежду им, но днес отстъпи след 2:6, 4:6. За намиращият се под №29 в ранглистата американец това е първи полуфинал на клей в тура.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини