Джокович разкри защо играе по-малко



16-04-2017 13:59 | Станко Димов

Световният №2 Новак Джокович даде интервю за сръбското издание „Новости”, в което говори за взаимоотношенията си с Борис Бекер. Както е известно, в края на миналата година двамата се разделиха след 3-годишна съвместна работа, в която Ноле почти непрестанно беше №1 в света.

„Нашите взаимоотношения са отлични, Бекер направи много за мен, с него успях да спечеля много титли, в това число няколко от Големия шлем. Благодарен съм му за това. Но моята кариера е различна в сравнение с миналата година. Реших да редуцирам програмата си, за да мога да остана здрав и да удължа кариерата си”, коментира Джокович.

Попитан дали има нужда от някой нов човек в екипа си, Ноле каза следното: „Вемич и Вайда се редуват на турнирите. Мариян ще бъде с мен в сезона на клей и в турнирите от Големия шлем, докато Душан ще бъде в по-голямата част от сезона на твърди кортове. Разбира се плановете могат да се променят по всяко едно време”.

През май Джокович ще навърши 30 години. Той е скри желанието си да вземе участие на още едни Олимпийски игри – в Токио през 2020.

„Не е невъзможно да ме видите в Токио. Моята основна цел е да удължа кариерата си, а Токио влиза в плановете ми. Най-важното нещо е да има баланс: трябва да слушаш тялото си и да тренираш добре”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини