Американски триумф в Хюстън



17-04-2017 09:50 | Станко Димов

Поставеният под №4 Стийв Джонсън спечели титлата от турнира на клей в Хюстън. На финала представителят на домакините надделя с 6:4, 4:6, 7:6 (5) над бразилеца Томас Белучи. За Джонсън това е втора титла в кариерата, след като миналата година спечели турнира на трева в Бирмингам. Той си гарантира близо $100 000 от наградния фонд и 250 точки за ранглистата на АТР.

„Да спечеля на родна територия в момент, в който не се чувствам добре, е свидетелство за волята и конкурентоспособността”, коментира Джонсън, който простигна в Хюстън от Австралия, където взе участие в двубоите за Купа „Дейвис”.

„Тялото ми е тотално изцедено след тази седмица. Имах голям късмет в края, че успях да спечеля двубоя”.

Финалистът Белучи се размина с петата си титла и с възможността да стане първият тенисист след Мартин Веркерк (2004), който печели титла след 5 трисетови победи. Бразилецът ще трябва да се задоволи с $50 000 и 150 точки за ранглистата.  

„Нямах крампи, но трудно щях да спечеля двубоя. Той (Джонсън) беше още по-зле във физически отношение, но пък игра невероятно. Малко съм разочарован от загубата, но от друга страна съм щастлив, че отново играх на финал”, коментира Белучи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини