Пиер Паганини: Работя с Федерер от 17 години и не спира да ме изумява



17-04-2017 13:38 | Станко Димов

Роджър Федерер започна сезона по феноменален начин, печелейки последователно Откритото първенство на Австралия и „Мастърс 1000” турнирите в Индиън Уелс и Маями. Един от „виновниците” за формата на швейцареца е неговият фитнес треньор Пиер Паганини, който е част от екипа на Маестрото от 2000-а година. Паганини призна, че дори той е останал изненадан от триумфа на Федерер в Мелбърн, дошъл след 6-месечно отсъствие от корта.  

„Знаех, че той може да играе добре. Аз, както и всички други в екипа вярвахме, че е добре за Федерер да се върне в началото на сезона. Добре беше, че започна сезона наравно с останалите, но без големи очаквания, след като беше аут за 6 месеца. Но Роджър никога не е губил физическата си сила, дори и когато работи по-малко от останалите”, коментира Паганини.

Какво кара един 35-годишен мъж, който от 19 години е в професионалния тенис, все още да има желание да бъде на корта? Отговорът е лесен: „Страстта. Много е просто. Тенисът е начин на живот за Федерер, той диша с него и успя да намери баланса между личния и професионалния живот.

За последните 17 години не е имало нито един ден, в който Федерер да е пълзял на корта. Понякога той се уморява, но в края на деня работи повече от обикновено. От тази гледна точка той е невероятен играч. Той е специален случай, притежава огромен потенциал и координация, която го превръща във феноменален атлет. Това не означава, че трябва да работи по-малко, а да развива силните си страни и да направи по-голяма разлика. Вече 17 години работим заедно и не спираме да се изненадваме един друг. Той ме принуждава да бъда изобретателен по време на тренировките, за да му запазя мотивацията”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини