Вожняцки се бетонира на върха след супер обрат



25-01-2011 09:02 | Станко Димов

Датчанката Каролина Вожняцки се класира за полуфинал на Australian Open, след като победи с 3:6, 6:3, 6:3 ексцентричната Франческа Скиавоне.

 

Световната номер 1 изоставаше със сет и 1:3 гейма, но въпреки това не се даде и в типичния си стил осъществи пълен обрат, който й осигури билет за следващата фаза. В заключителния трети сет Вожняцки рано взе предимство и при 5:2 сервираше за мача.

 

Скиавоне отрази по уникален начин първите два мачбола и дори върна единия пробив, но за повече 30-годишната италианка нямаше сили.


"Тя (Франческа) е голям боец. Има интересен стил на игра, вкарва много въртеливо движение, което в началото на мача ме затрудняваше", коментира след победата Вожняцки.


"Знам, че не започнах добре и втория сет и в един момент изоставах сериозно. Тогава обаче се стремях да не мисля за резултата, а само за следващата точка. За мое щастие във важните моменти в този период Скиавоне направи няколко грешки", каза още русокосата тенисиска.


Благодарение на победата Вожняцки си гарантира първото място в света и след края на Australian Open. Последното препятствие преди финала за Вожняцки ще бъде китайката Ли На, която по-рано победи с лекота състезаващата се за Германия Андрея Петкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини