Испанец спря №1 в света Мъри в луд мач



20-04-2017 14:49 | Любомир Тодоров

Испанецът Алберт Рамос-Виньолас поднесе голяма изненада, след като отстрани водача в световната ранглиста Анди Мъри.


Левичарят, който е №15 в схемата, се наложи над британеца след обрат с 2:6, 6:2, 7:5 след два часа и половина игра и се класира на четвъртфиналите на турнира в Монте Карло.


Първата част беше за Мъри, който потегли трудна, но след по два разменени пробива, влезе в ритъм и я спечели. В следващата обаче левичарят от Испания направи два брейка, за да изравни резултата.


В заключителния сет водачът в схемата поведе с 4:0 и изглеждаше, че ще приключи бързо двубоя. Но Рамос-Виньолас не се предаде и изравни - 4:4. В следващия гейм при сервис на шотландеца тенисистът от Барселона поведе с 40:0, но пропиля трите т. нар. "скрити мачболи" и Мъри взе подаването си. Това не отчая 24-ия в света и той проби за 6:5, след което вече сервираше за победата. Алберт стигна на два пъти до мачбол и при втория ликува, след като късата топка на световния номер едно не премина мрежата.


Съперник на 29-годишния Рамос на четвъртфинала ще бъде Марин Чилич. Петият поставен хърватин се наложи над №9 Томаш Бердих от Чехия с 6:2, 7:6(0).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини