Топалова взе реванш от словачка



21-04-2017 12:32 | Любомир Тодоров

Гергана Топалова записа трета победа на единично на силния турнир за юноши и девойки в родния й Пловдив от втора категория в календара на ITF.


На четвъртфиналите днес петата поставена българка се наложи над №4 в схемата Виктория Морвайова от Словакия със 7:5, 3:6, 6:2. След известни колебания в играта Топалова беше неудържима в първия сет и след 3:5 спечели оставащите до края четири гейма. В заключителната част Гери поведе с 5:0 и после лесно приключи мача.

 

"Труден мач. Радвам се, че успях да обърна развитието в първата част, беше много важно. Като цяло съм доволна от представянето си", коментира възпитаничката на треньора Михаил Кънев за Tennis24.bg.

 

По този начин Гергана взе реванш от загубата от същата съперничка преди седмица на турнира в Хасково.


Успехът донесе на 17-годишната ни държавна шампионка за жени в зала 50 точки за класацията при девойките, където в момента е №110.


На полуфиналите в събота Топалова се изправя срещу водачката Франческа Джунс от Великобритания. 

 

"Още една тежка среща, но няма да е първата ми в Пловдив. Не съм играла с англичанка до момента, но днес ще се срещнем на двойки. По принцип смятам, че мога да спечеля и срещу нея", заяви Гергана.

 

По-късно пловдивчанката и Линда Пупендал от Германия спечелиха полуфинал при дуетите срещу Елизабета Кочарето (Италия) и Франческа Джоунс с 6:7(5), 7:5, 10-7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини