Дел Потро разговарял със Сампрас и Кюртен за негови треньори



22-04-2017 13:48 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро призна, че се опитва да назначи в екипа си нов постоянен треньор, който при това да бъде изявено име. Аржентинецът разкри, че се е свързал с легендата Пийт Сампрас и Куставо Кюртен, но за момента не е постигнал договорка.


"Ще бъде много хубаво, ако някой работи с мен постоянно. Разговарях с няколко души, но в момента не могат да се заемат. Сложно е, защото повечето от тях имат определени ангажименти", коментира Дел Потро.


Относно бъдещите си планове аржентинецът коментира, че не предвижда промяна в предварително начертания календар. Той ще се завърне на корта след 10 дни в Ещорил, а след това ще участва на "Мастърс" турнирите в Мадрид и Рим преди да дойде време и за "Ролан Гарос".


"Взех си почивка, за да мога да потренирам добре. За мен е страхотно да се завърна на клея, който не е най-добра настилка за слайс бекхенди. Така че ще мога да удрям топката здраво с две ръце. На тренировки успявам да удрям здраво с пълна сила, по-силно отколкото в мачовете. Китката ми е добре, макар доскоро да изпитвах болка там", заяви Дел Потро, който не е играл от турнира в Маями.


Календарът на Дел Потро след "Ролан Гарос" включва участие на турнирите на трева в Хертонгенбош, Куинс и Уимбълдън, а след това в тези на твърди хортове във Вашингтон, Монреал, Синсинати и US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини