Рафа: Това е много важен ден в кариерата ми



23-04-2017 20:14 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели 10-та титла от турнира в Монте Карло, след като победи с категоричното 6:1, 6:3 сънародника си от Испания Алберт Рамос-Виньолас във финала. За Рафа това беше 29-та титла от сериите „Мастърс 1000” и общо 50-та на червена настилка.

„Чувството е невероятно”, бяха първите думи на Надал след финала. „Да спечеля 10 пъти толкова важен турнир като Монте Карло е нещо изключително трудно за описване. В предишните години беше различно, но всеки път съм се чувствал изключително, когато държа трофея в ръцете си. Разбира се, че имах и малко късмет, но това е част от играта”.  

„Чувствам се щастливец, че продължавам да играя тенис и да бъда здрав след толкова години в тура. Изключително щастлив съм, че успях отново да спечеля трофея тук. За мен това е много важен ден в кариерата ми”.

За Рафа това беше 105-и финал в кариерата и титла №70.

„Мисля, че той беше малко по-добър във всеки един аспект”, коментира от своя страна финалистът Рамос-Виньолас. „А когато той е малко по-добър във всичко, то тогава разликата се вижда в края на деня. Мисля, че не сервирах както мога, ако трябва да съм честен. В същото време той се справи много добре при начален удар. Последният път, когато играх срещу него, имах повече възможности, особено при ретур.

Никак не е лесно да играеш на финал срещу Рафа Надал. Днес той имаше повече мощ в ударите. Освен това беше облачно, което не беше в моя полза. Но трябва да призная, че вероятно щях да загубя дори да грееше силно слънце, но все пак може би щеше да бъде по-различно за мен”, коментира Рамос-Виньолас, който от понеделник ще дебютира в Топ 20, заемайки 19-та позиция в ранглистата на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини