Настасе не се спира - не му пукало и не съжалявал за нищо



Настасе не се спира - не му пукало и не съжалявал за нищо
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-04-2017 10:11 | Николай Драганов

Бившият №1 при мъжете и капитан на женския национален отбор на Румъния по тенис Илие Настасе заяви, че не съжалява за действията си по време на двубоя за Фед Къп срещу Великобритания. Настасе нападна вербално британките и конкретно Йохана Конта, след като беше изгонен от съдията заради няколко отправени забележки към него. В крайна сметка Румъния спечели с 3:2 победи двубоя. 


Румънецът е чут да казва "ши*ани к*чки" към Конта и Ан Кеатевонг, когато напускал корта, заради което в момента тече разследване срещу него, по време на което той е отстранен от тениса. Причина за реакцията му спрямо двете тенисистки станаха техните оплаквания от поведението на публиката, а изгонването на Настасе също се случи заради протестите му срещу опитите на съдията да укроти трибуните.


Пред "Дейли Мирър" обаче 70-годишният Настасе коментира: "Не съжалявам. Ако искат - да ме пратят в затвора, не ми пука. Опитах се да защитя интереса на моите момичета. Британките просто напуснаха корта без дори да поискат разрешение и признавам, че тогава я нарекох к*чка". 

 

"Тя продължаваше да се опитва да кара публиката да мълчи. Но това не е опера, това е мач. Нямам нужда от това. Аз съм на 70 години. Дори не ми плащат, за да бъда капитан. Изобщо не ми пука дали ще ме глобят или няма да ми позволят да бъда на капитанския стол", коментира Настасе.

 

"Не забравяйте, че аз съм бил №1. Ако изхвърлиш някой, който е бил №1, това не е добре за тениса", настоя румънец, без да допусне и капка вина в своето поведение. След сблъсъка британският тим е получил цветя в съблекалнята, като им е било съобщено, че те са от румънската тенис асоциация. По думите на журналистите, цветята са били лично от Настасе, което обаче не личи от поведението му пред медиите.

 

Запитана за случката Ан Кеатевонг призна за получения букет и благодари за него, но не изглеждаше да е наясно, че цветята са били изпратени лично от Настасе.

Домакините не бяха доволни, че на Конта е позволено да прекъсне двубоя срещу Сорана Кърстя след тирадата от Настасе и атаките от трибуните. Британката се разплака и беше категорична, че румънките не са били прави да наричат опасността надценена.

 

"При цялото ми уважение към Сорана, но тя не беше на моето място, получавайки всички тези заплахи. Каквито и да се обиди, не са приемливи, дори да са в социалните мрежи. Но когато това се случва на метър от теб, крещейки в лицето, това е нещо съвсем различно", коментира Конта.

 

Настасе вече е разследван от ITF заради расистки шеги по адрес на Серина Уилямс и нейното бебе. Според информацията, двукратният шампион от големия шлем е коментирал: "Нека видим какъв цвят ще бъде. Шоколад с мляко?". Румънецът отказа да се извини и за тези си думи, като коментира: "Не знам защо е цялата тази врява".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини