Кафтанова иска да влезе в световната ранглиста



24-04-2017 12:56 | Tennis24.bg

Михаела Кафтанова навърши 18 в началото на април. От София е и тренира тенис вече 11 години. Започнала с 1-2 тренировки на седмица, но след като се запалила по този спорт, вече не може без него и без ежедневните занимания на корта. За пръв път стъпила на кортовете на СК Дема и до ден днешен тренира и се състезава за този клуб.

 

През миналата година Михаела спечели държавното по тенис в зала до 18 г. и тази титла засега остава най-ценната й. Има и две купи на двойки жени от държавните първенства през зимата и лятото, пета е на двойки от европейския шампионат.


Настоящата 2017-а е може би най-трудната досега за Михаела, тъй като е преходна за нея от девойки към жени. „Целта ми е да вляза в световната ранглиста, т.е. да спечеля първите си точки за нея“, споделя Кафтанова.


Наскоро тя участва на два ITF турнира до 18 г. у нас „за вработване за лятото“, както сама се изразява и вече се настройва за надпреварите при жените. Именно в този труден сезон тя си спечели финансова подкрепа по програмата „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ и ще може да направи по-спокойно важната крачка.

 


Михаела е 11 клас в столичното 68 СОУ „Акад. Никола Обрешков“, където е започнала още като първокласничка. „Учителите и съучениците ми много ми помагат, подкрепят ме“, споделя Кафтанова, която добре знае, че без това няма как да се справи и с тениса, и отсъствията покрай него.


В свободното си време обича да чете книги и да слуша музика.


Целият текст - прочетете тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини