Пол Анакон за Федерер: 3 години се опитвах да реша проблема му с Рафа



24-04-2017 17:25 | Станко Димов

В интервю за Sports Illustrated бившият треньор на Роджър Федерер – Пол Анакон, коментира трите поредни успеха на швейцареца над Рафаел Надал от началото на сезона. Припомняме, че Федерер надви Матадора на финала на Australian Open, а след това повтори упражнението и на „Мастърс 1000” турнирите в Индиън Уелс и Маями, където също триумфира с трофея.

Анакон разкри любопитна подробност от работата си с Федерер и по-конкретно за „проблема с Рафаел Надал”, визирайки многото нанесени поражения от испанеца.

„Успехът на Федерер е огромен. В продължение на три години и половина живеех, за да успея да разреша проблема с Рафа Надал. А проблемът беше, че Рафа е велик – той е огромен състезател, който е в състояние да удря силно топката дълго време, да влиза в продължителни разигравания и да чака грешка от страна на Федерер”, коментира Анакон.

Относно финала на Australian Open тази година, Анакон каза следното: „Изоставайки с 1:3 гейма в петия сет, Федерер заигра грандиозен тенис и буквално изкара Надал от корта. Беше фантастично пробуждане. Мисля, че ефектът от този финал се видя и в Индиън Уелс и Маями, където Федерер знаеше, че може да се справи с Надал”.  

Очакванията са Федерер да се завърне на корта в края на май за втория за сезона турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос”. Съществува и вариант обаче швейцарецът да пропусне целия сезон на червени кортове и да се появи на корта за любимите си турнири на трева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини