Шарапова: Това е най-невероятното чувство на света



27-04-2017 09:09 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Мария Шарапова се завърна с победа на корта след 15-месечно наказание заради употреба на забранена субстанция. В първи кръг на турнира в Щутгарт рускинята надигра със 7:5, 6:3 Роберта Винчи.


"Това е най-великото чувство на света. Първите секунди, преди да влезеш на корта - моят подиум, от както бях дете - очаквах дълго време този момент", заяви Шарапова в интервюто на корта веднага след успеха си. "Работих много върху всички аспекти от играта си, а сервисът определено беше един от тях. Не съм го променила много, може би някои неща, но не генерално. Да вкарвам топката в корта по-често определено е една от целите ми", добави тя по време на пресконференцията след двубоя. 


"Моята работа като състезател и тенисист е да изляза на корта и да играя, независимо дали имам лош или хубав ден. По трибуните има хора, които са си купили билет, за да те гледат как играеш и ти трябва да им покажеш, че си способен да го направиш", коментира Маша, която ще срещне в следващия кръг своята сънародничка Екатерина Макарова.

 

"От януари тренирам изключително интензивно на различни фази. Прекарах доста време във фитнеса, а след това се преместих на корта, преди да започна и с мачовете прези няколко седмици. Това е процес, необходим е плавен преход", обясни Шарапова.


"Но нищо от тренировките не е като това да излезеш на корта днес. Определено бях нервна. Направих някои непредизвикани грешки. Мога да посоча и други неща. Но като цяло, продължавам напред и това необходимата част от процеса - да продължавам напред", добави тя.

 

За възможността да получи "уайлдкард" за "Ролан Гарос"


Не мисля, че съзнанието ми е насочено натам. Знам, че се говори доста за това и дали ще играя в Париж или не. Но за играч, който не е играл от 15 месеца важен е настоящият турнир, следващия и всички след това. Знам, че турнирите от Шлема са важни и аз имам своите успехи там. Париж е страхотен град и аз имам две титли там; ще бъде страхотно отново да бъда част от това. Но в момента съм фокусирана върху настоящия турнир и върху следващите три. Те са също толкова важни. 


За това дали е ядосана заради своето 15-месечно наказание

 

Не, изобщо. Аз не съм такъв човек. Приемам неща бързо и продължавам напред. Много съм доволна от всичко, което свърших в последните месеци, дори да знаех, че ще завърна чак през април. Много хора ме питаха "очакваш ли април с нетърпение, развълнувана ли си за април?". Но аз не мислех за април през ноември, декември, януари или дори преди месец. Аз живея в настоящето. Направих много неща, които може би никога нямаше да направя преди. Опитах ги и съм щастлива. Учих, четях, работих, развивах бизнеса си, сформирах приятелства, за които преди нямах време. За едва 29-годишна жена това беше много освобождаващо. Дали това беше начина, по който исках да ги изпитам? Определено не. Но се радвам, че все пак имах тази възможност.

 

За възможността медиите да се фокусират върху наказанието и през следващите години

 
Не мога да контролирам какво говорят хората. Единственото, което мога да контролирам, е какво правя на корта, така говоря аз. Аз съм човек на действията и съм го показала, като съм спечелила пет титли от Големия шлем и съм била №1 в света.


За бременността на Серина Уилямс

 

 Мисля, че това е един от най-големите подаръци, които една жена може да получи в живота си. Това е благословена и наистина прекрасна част от нейния живот.


За онова, което и e липсвало най-много в тура

 
Обичам да бъда в ситуации, в които трябва да измисля начин да се измъкна и да победя. Това е едно от нещата, на които спортът те учи. Поставяте в определени ситуации, към които трябва да се настроиш, да запазиш фокуса си, да продължиш да играеш както можеш, да запазиш доброто или ако губиш, да обърнеш бързо нещата. Нещо като пъзел - това усещане ми липсваше.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини