Мъри на четвъртфинал в Барселона



27-04-2017 20:47 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри записа втора победа и първа от игра на турнира от сериите ATP 500 в Барселона. Британецът се наложи с 6:4, 6:4 над Фелисиано Лопес.


Благодарение на тази победа Мъри се класира за четвъртфиналите в надпреварата, където ще срещне друг испанец - победителят от мача между Алберт Рамос-Виньолас и Роберто Баутиста Агут. Именно Рамос световния №1 в Монте Карло, а впоследствие игра финал.


Намиращият се под №40 и бивш №12 в ранглистата 35-годишен испанец има за какво да съжалява. Той първи достигна до точка за пробив - още в първия сервис гейм на Мъри, но не успя да я реализира. Ситуацията се повтори в петия гейм, но Мъри отново отрази. При 4:3 в своя полза британецът успя да пробие, но в следващия гейм Лопес спази пет сетбола, а накрая дори върна пробива. Още в следващия гейм обаче той отново загуби подаването си и изостана със сет на нула.


Втората част започна по сходен начин - в третия гейм Лопес имаше четири шанса за пробив, но не успя да реализира нито един от тях. Мъри на свой ред пропусна пет брейкбола в следващия гейм, но нанесе фатален удар в десетия гейм. При 5:4 в своя полза той стигна до 0:40 в подаването на Лопес и от втория мачбол успя да затвори срещата.


Така Фелисиано Лопес остава без победа в цели 11 мача срещу Анди Мъри на всички видове настилки. Ако успее да запише още една победа, Мъри ще подобри най-доброто си представяне в Барселона, където британецът рядко участва. За последно той игра тук през 2012 година и именно тогава успя да отново да достигне до четвъртифинал, но загуби от Милош Раонич. 


Като поставен под №1 Мъри почива в първи кръг, а във втори продължи без игра оттегляне на Бърнард Томич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини