Младенович: Шарапова получава допълнителна помощ



29-04-2017 09:01 | Николай Драганов

Мария Шарапова записа три победи след завръщането си на корта, а в опит да достигне финал в турнира в Щутгарт рускинята ще се изправи срещу Кристина Младенович. 


Преди двубоя между двете, французойката се включи в общия тон на критики по адрес на Маша и обяви, че тя получава допълнителна "помощ".
Именно така според Младенович може да бъде определен факта, че Шарапова е получила "уайлдкард" за много надпревари, до които иначе няма как да се добере в момента.


"Спортът днес се свежда и до бизнес и медиен интерес. Мария е голямо име, което кара хората да идват, за да я гледат. От една страна, аз напълно разбирам турнирите, които искат да я имат в схемата си. Тя е много популярна и те искат повече интерес, което е част от бизнеса", обясни намиращата се под №19 в света Младенович.


"Но от друга страна, логично е да се запитаме дали е честно тя да получава "уайлдкард". Факт е, че беше уловена с допинг, но тя не е единствена. Други също са преминавали през това и са имали правото да се завърнат на корта и да играят тенис. Но по различен път. Те не са получавали тези покани", подчерта французойката.


"Разбира се, тя има всички права да играе тенис отново. Но защо е необходимо да получава тази допълнителна помощ?", запита тя. А на въпрос как ще коментира твърденията на Младенович и дали те я мотивират допълнително, Маша отговори лаконично: "Не, изобщо".


"Оставям моята игра да говори. Моите резултати винаги са казвали всичко, което има нужда да бъде казано. Най-важното относно моето завръщане е това, което се случва на корта", коментира Мария.


Относно играта на Шарапова нейната съперничка на полуфиналите в Щутгарт не скри възхищението си. "Беше доста впечатляваща. Не е играла много време, а побеждава състезателки с различен стил. Мисля, че тя играе своята игра. Не виждам нищо ново. Справя се наистина добре, точно както в миналото", добави Младенович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини