Рафа докосва 10-та титла в Барселона



29-04-2017 19:05 | Николай Драганов

Рафаел Надал се класира за финал на турнира от сериите ATP 500 в Барселона след победа с 6:3, 6:4 над Орасио Себайос. Матадора ще спори за рекордната 10-та титла в утрешния финал срещу Доминик Тийм, който по-рано днес успя да победи световния №1 Анди Мъри.

 

Това бе едва трети сблъсък между Надал и намиращия се под №84 в ранглистата аржентинец, а Рафа поведе с 2:1 победи. Любопитна подробност е, че при последната им среща през 2013 година 32-годишният днес Себайос успя да победи Надал на финал на турнира в Чили - една от малкото загуби в шеметното начало на годината за Надал, който тогава се бе завърнал след дълга пауза.


Един пробив в четвъртия гейм реши първия сет, след като Рафа стигна до 0:40 в подаването на съперника и още от първия опит успя да реализира. При 5:3 Себайос имаше шанс да се върна в сета, но пропиля три точки за пробив, а Надал се измъкна и затвори частта.


Вторият сет беше по-оспорван, като двамата размениха по няколко точки за пробив, но мачът вървеше при равенство до 4:4. Тогава Рафа успя да реализира четвъртата си точка за пробив в сета и поведе с 5:4, а няколко минути по-късно затвори мача в своя полза.


На финала Надал ще търси трета победа над световния №9 Доминик Тийм, ако иска да спечели 10-та титла в Барселона, както го стори преди седмица в Монте Карло. Матадора има две загуби и една победа срещу 23-годишния австриец. 


Любопитна подробност е, че и трите мача помежду им са на червени кортове. Надал спечели първия им мач през 2014 година на "Ролан Гарос", но през 2016-та в Буенос Айрес Тийм взе реванш. На "Мастърс" турнира в Монте Карло също преди година Надал отново стигна до успеха. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини