Нова десетка за Рафа Надал (видео)



30-04-2017 18:44 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели за 10-и път титлата от АТР 500 турнира на клей в Барселона. На финала испанецът победи с 6:4, 6:1 Доминик Тийм, записвайки трети успех от четири двубоя срещу австриеца.

Благодарение на успеха Рафа изравни постижението си от миналата седмица, когато спечели за 10-и път титлата в Монте Карло. Испанецът е единственият в историята, който е печелил АТР турнир 10 или повече пъти.

За Рафа това е 51-а титла на клей и общо 71-а в кариерата.

Двубоят започна изключително равностойно, като още в първия гейм на Матадора му се наложи да спасява точка за пробив и той се справи. В десетия гейм Рафа дочака своя момент и стигна до сетбол, който реализира след бекхенд в мрежата от ракетата на Тийм.

Силният финал на първата част се пренесе изцяло във втория и Надал притисна здраво опонента си. Тийм с огромни мъки взе един гейм, но за повече днес австриецът нямаше сили.

Идната седмица Рафа ще почива, след което ще вземе участие на „Мастърс 1000” турнирите в Мадрид и Рим. В края на май пък е началото на „Ролан Гарос”, където Надал ще атакува 10-та титла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини