Федерер: Възнамерявам да играя на Ролан Гарос



01-05-2017 08:06 | Николай Драганов

Шампионът от Australian Open и "Мастърс" турнирите в Индиън Уелс и Маями Роджър Федерер обяви, че планира да участва в Откритото първенство на Франция.


Федерер постигна победа над Джон Иснър в демонстративен мач в Сиатъл, а на пресконференция след двубоя отвори завесата пред плановете си.
"Регистриран съм и възнамерям да играя на Ролан Гарос", каза 18-кратният шампион от Големи шлем. 35-годишният швейцарец достигна до четвъртфинал през 2015 година и не игра през 2016 -та заради проблемите с коляното и гърба.


Неговата единствена титла в Париж дойде през 2009 година на финал срещу Робин Сьодерлинг и оформи кариерния Голям шлем за Маестрото. Той има пет титли от US Open и Australian Open и седем от Уимбълдън.

 

Преди седмици от екипа на Федерер обявиха, че ще вземат окончателното решение дали Роджър да играе в Париж на 10 май. 


"Чувствам се привилегирован, че отново съм на корта. Миналата година беше много трудна, претърпях операция, коляното така и не се оправяше. След това също имах болки, а на Уимбълдън всичко се натрупа твърде много и трябваше да се оттегля за шест месеца", обясни той.


"Но това ми даде възможност да прекарам повече страхотно време с моето семейство и да започна да се подготвям за новия сезон, надявайки се тренировките да се изплатят. Получих втори шанс да играя отново тенис и беше невероятно, когато го направих в Австралия", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини