Федерер: Не отивам в Париж само, за да ме видят хората



Федерер: Не отивам в Париж само, за да ме видят хората
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-05-2017 10:02 | Николай Драганов

Макар преди няколко седмици от екипа на Роджър Федерер да обявиха, че ще вземат финално решение дали швейцарецът да участва на "Ролан Гарос" на 10 май, преди дни в Сиатъл Маестрото обяви, че планира да играе в Париж.


Нещо повече - по думите на самия Роджър, той планира да отиде и да играе за трофея в столицата на Франция. Федерер прави най-добрия старт на сезона от 2006 година насам, като успя да спечели 18-та титла от Големия шлем в Австралия, както и две "Мастърс" титли.


"Планът е да участвам в Откритото първенство на Франция. Просто чувствам, че трябва да бъда наистина изкушен и развълнуван, за да успея да сменя настройката си за клей, така че съм жаден за успех в Париж. Не искам просто да се появя, за да ме видят хората. Ще видим какво ще стане", закани се Федерер.


Все пак според Роджър фаворитите за трофея са други. "Рафа е фаворит. Той е толкова добър на клей, показа го с десетата титла в Монте Карло. Мисля, че като се има предвид и миналогодишният успех на Новак, двамата с Рафа са основните фаворити", обясни Федерер, който успя да спечели трофея от "Ролан Гарос" през 2009 година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини