Раонич се завърна с изстрадан успех



04-05-2017 10:22 | Станко Димов

Водачът в схемата Милош Раонич показа, че най-накрая е напълно здрав и готов за игра при завръщането си на корта на турнира в Истанбул. Той успя да пречупи в здрава битка намиращия се в отлична форма Аляз Бедене - 6:7 (5), 6:3, 7:6 (3) и си гарантира място на четвъртфиналите в турнира. 

Бедене, който миналата седмица достигна до финал в Будапеща (загуби от Люка Пуй), измъкна първата част на мача в след тайбрек. През втория сет обаче Раонич намери начин да пречупи опонента си и след два пробива изравни резултата, пращайки срещата във финална част.

В нея двамата претенденти сервираха отлично и нямаше дори една точка за пробив. Така изходът на двубоя трябваше да се реши в нов тайбрек, където Раонич беше категоричен и затвори мача след 2 часа и 36 минути игра. 

За Раонич това беше първи двубоя от близо 6 седмици, след като беше принуден да се откаже в срещата си от трети кръг в Маями. В спор за място на полуфинал в Истанбул канадецът ще срещне Бърнард Томич, срещу когото води с убедителните 4:0 победи в преките двубои.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини