Съветите на Шарапова



05-05-2017 10:59 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров започна ударно с трофей в Мадрид, ден преди началото на Откритото първенство на испанската столица. Българският ас спечели благотворителния мини-турнир „Тай брейк Тенс“ (с формат до 10 точки) и чек за 250 000 долара от организаторите като надви на финала игралия и в 15-те издания на силния турнир от „Мастърс 1000“ сериите Фелисиано Лопес. 20-ина българи подкрепяха хасковлията по трибуните, в една от ложите дами вдигаха родния трибагреник.

Състезанието стана добра загрявка за българина, показал стабилен сервис, сигурен форхенд, добро придвижване на червения корт, някои пропуски от бекхенд... и амбиция за хубаво представяне в истинския турнир от понеделник (жребият е днес от 19,30 ч).

Победителката в Мутуа Мадрид Оупен от 2016 Симона Халеп спечели при жените с 10:6 и някои грешки на бившата шампионка от US Open Светлана Кузнецова. Румънката също заслужи премия от 250 000 долара, 100 000 отиват в помощ на борбата срещу домашното насилие.  

16-те тенис звезди бяха посрещнати с огнени ефекти на централния корт „Маноло Сантана“. Бившите гаджета Григор и Мария Шарапова седнаха един до друг в ложата и си бъбреха весело помежду си и с Даниел Евънс, Фелисиано Лопес, Фернандо Вердаско и рускинята Светлана Кузнецова след първия ѝ мач. Гришо и Маша показаха отлични приятелски отношения, коментираха играта на корта и свои неща. Мария дори даде съвет на Григор в края на първия му мач, когато изпусна мачбол и се ядоса. Самата тя загуби на старта от Моника Пуиг, но показа че е във форма за истинските мачове.   

„Кортът е доста бърз, но е страхотно да се върна“ – каза 30-годишната рускиня, която бе подкрепяна от испанската публика по трибуните.

Григор изоставаше 2:4 от Фернандо Вердаско на полуфинала, но изравни 4:4 и 8:8 и взе последните точки с прецизен форхенд и ас. „Бях малко нервен и трябваше да се боря здраво с Дан. – призна Гришо след първия мач, след който излезе ядосан от корта и трябваше Маша и Кузнецова да го успокояват. - Опитвам се да се наслаждавам на играта, фокусиран съм да се върна при най-силните, напасвам някои детайли. На финала сервирах добре, забавлявахме се тази вечер, дано имам успех и на същинския турнир. Всеки ден на корта, всяко състезание е важно за мен.“

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОИТЕ НА ГРИГОР НА TIE BREAK TENS

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини