Испански полуфинал в Ещорил, Ферер е в играта



06-05-2017 08:43 | Николай Драганов

35-годишният Давид Ферер и десет години по-младият му сънародник от Испания Пабло Кареньо Буста ще се изправят един срещу друг в двубой от полуфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Ещорил в събота. 


Поставеният под №1 в схемата Кареньо Буста взе реванш срещу действащия шампион от надпреварата Николас Алмагро в повторение на миналогодишния финал, но този път Алмагро отстъпи след 2:6, 4:6. 25-годишният испанец се класира на пети полуфинал през 2017 година и ще търси второ класиране на финал след този в Рио де Жанейро, изгубен от Доминик Тийм. 


На полуфиналите обаче го очаква друг испанец в лицето на опитния Давид Ферер, който записа впечатляваща победа над Райън Харисън с 6:4, 6:0. Това бе четвърта победа от четири мача за испанеца срещу Харисън, а тя означаваше първи полуфинал за сезона за Ферер. С победата си в първи кръг испанецът прекъсна серия от пет поредни загуби. 


Ветеранът има една победа над Кареньо Буста в единствения мач помежду им, но двамата не са се срещали от три години. Последната титла на бившия №3 Давид Ферер дойде през 2015 година, когато той вдигна общо пет отличия. От тогава обаче той не е достигал дори до финал нито веднъж. 


В другия полуфинал в Ещорил един срещу друг ще се изправят Кевин Андерсън и Жил Мюлер. Андерсън изхвърли от надпреварата втория поставен Ришар Гаске след 6:2, 3:6, 7:6(4). Мюлер пък успя да се наложи също в три сета над 133-тия в света японец Таро Даниел след 5:7, 6:2, 6:3 в мач, продължил след полунощ. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини